mirko vosátka

Újabb hírek és képek

2010. május 17. 18:44 - mirko vosátka

Még anno nagymamámmal jártunk kisgyerekkoromban a Szinva-vízesésnél, ami bővízűbb időszakokban viszonylag látványos, amúgy meg alig csordogál. Hát most így néz ki (a képet az Időkép.hu-ra töltötte fel trojan82 és Hellycaptain.)

(Teljes nagyságú kép itt.)

 

(Teljes nagyságú kép itt.)

Összehasonlításnak íme egy link arról, milyen nyáron, és arról, hogy milyen amikor kicsit bővízűbb tavasszal.

A szilvásváradi kisvasút pályáján szintén károkat okozott a vihar, ezért most ott is üzemszünet van. "A május 15-16-i rendkívüli esőzések és viharok árvizet okoztak a szilvásváradi Szalajka völgyben: a pályatest alapzata átázott,valamint földcsuszamlás következtében fák dőltek a sínekre, a Szalajka völgyi sétálóútra. Ezért a gyalogos közlekedés is veszélyessé vált." Ezen már meg sem lepődünk.

A kemencei kisvasútról készült fotók linkjét már Ádám kolléga is kirakta, itt láthatók egyébként, ha jól értem a helyzetet, a töltés és a hidak egész jól állták a strapát, de a végállomásnál, a Vilati panziónál mosta ki nagyon a töltést a víz, a fotók alapján ott majdnem az erdészeti útig kimarta a megáradt Csarna-patak a medrét.   

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr612010855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamnfl · http://borzsony938m.blog.hu 2010.05.17. 19:27:35

Nagyon komoly képek:O
Kisebb trópusi vízesésekre emlékeztetnek a fotók...

Arra kiváncsi lennék hogy mekkora volt tegnap a Szinva vagy a Kemence vízhozama, gyanítom hogy a 10000 liter/s-os nagyságrendbe esett, az átlagos a Wikipedia szerint 294 l/s (a Kemence-patak esetén)

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2010.05.17. 20:15:20

raktam be két linket, h milyen amúgy a vízesés.

hát ha 294 átlagosan, akkor én is a 10ezres nagyságrendre tippelek.
süti beállítások módosítása