mirko vosátka

Ajándékötletek karácsonyra 1. - Hordozható kályha

2014. december 03. 21:26 - mirko vosátka

Ha már nem tudod megakadályozni, hogy természetőrült szeretted hidegben is túrázzon, akkor legalább vegyél neki egy hordozható kályhát. Persze egy ilyen mobil kályha nemcsak túrázóknak jó, hanem grillezni szeretőknek, kempingezőknek, horgászoknak, autósoknak, vadászoknak. Vagy akár a karácsonyi vásárban sorban állóknak.

kalyha.jpg

 

Ránézésre is látni, hogy hihetetlenül praktikus, könnyű felállítani, és szélben, esőben is tudsz benne tüzet rakni. De nem ez fogott meg benne, hanem az hogy milyen csinos kis darab. Van hozzá kis, összerakható kémény, kis ajtó, kis lábak. Oké, többnapos túrázáshoz fölösleges egy ilyet cipelni, hiszen 12 kg, és azzal is tisztában vagyok, hogy egy igazi bushcraft-os inkább hobó-kályhát visz magával, de ez mégis tipikusan az az eszköz, amit szívesen birtokol az ember, mert egyszerűen fasza.

Ami a legjobban tetszik, az sajna nem tartozik az alap készlethez, hanem külön kell vásárolni, és ez a vízmelegítő. Ezt a kémény mellé kell beilleszteni, pont illik oda, és a tartályon egy kis csap is van. Egyből látom magam előtt, hogy bármihez meleg víz kell a szabadban, csak megnyitom a kis csapot, és már folyik is.

 

A Frontier hordozható kályhát többek között itt lehet megrendelni. És itt pedig egy tesztet olvashattok (képeket is innen kölcsönöztem).

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr146950039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipulka 2014.12.04. 22:16:28

Jaj, a címet olvasva, megörültem, hogy útközben lehet vele melegedni. A munkám miatt igen jól jönne egy olyan a biciklin. :-)
Amúgy csinos kis jószág.

Tke 2015.01.24. 00:18:32

Nekem is nagyon tecc. Itthoni beszerzésen elgondolkodtam volna, de így elég nehézkes. Szó szerint meg végigküzdeni a vámon... A lekvár forint miatt alhangon 65e körül indul játék, nem kevés. Ismétlem magam, nagyon tecc, kölkökkel tudnánk is használni. Ha véletlenül látsz itthon hasonlót, feltétlen írd meg. Köszi, köszi!
süti beállítások módosítása