mirko vosátka

Ha fejbe verek egy rendőrt, kevesebb fát vágnak ki?

2014. október 09. 20:38 - mirko vosátka

"Sikeres erdei harcmodort nem, de eltökéltséget biztos tanulhatnak tőlük a hazai természetbarátok" - írta ennek a balhénak a kapcsán az átlátszó.hu, és hirtelen felröhögtem.

Militáns antikapitalisták, faölelő hippik, öreg zöldek, velük szemben favágók és több száz rohamrendőr egy erdőben. Abszurd helyzet, de szeptember elején napokig ez jellemezte a Toulouse melletti Sivens erdejét, ahol 41 hektárnyi hegyet és völgyet borító zöld erdőt semmisítettek meg egy víztároló építésének céljából.

A Vice videósai az erdőben figyelték, hogyan harcol talán száz ember fára mászva, molotov-koktélokat dobálva, barikádokat emelve a beruházás érdekében kivezényelt rendőrség ellen


Vegyünk egy példát, mondjuk, hogy kedvenc erdőrészemet ki akarnák irtani a Börzsönyben, mert víztározót, vagy szeméttelepet akarnának létesíteni. Két dolog biztos:

1. bennem is felmenne a pumpa

2. tuti nem mennék ki kedvenc erdőmbe rendőröket hajigálni, meg kinyúlt pólóban bohóckodni.

Mert marhára nem érnék el semmit a randalírozással. Semmit. Az ilyen projektek ellen - ha valóban kártékonyak, rosszak - lehet és kell is harcolni, de a legkevésbé hatékony mód a molotov koktél dobálás.

Akkor miért csinálják?
Tök egyszerű, mert ezek a srácok és csajok nem természetbarátok, nem természetvédők, szerintem életükben nem voltak még erdőben, és füvet is csak cigibe sodorva láttak, ha egyáltalán kiláttak még a fejükből. Ezek nem környezetvédők, hanem a nyugat-európai népesség azon részéhez tartoznak, akik minden tüntetésen, demonstráción felbukkannak Európa szerte és balhézással ütik el szabad perceiket. Ők csesznek szét minden tüntetést, őket látjuk a hiradókban a rendőröket provokálni, és ők fekszenek arcukat az aszfaltba préselve, hátracsavart kezükön bilinccsel, egy-egy jól megtermett rendőr térde alatt. Ennyi, ők ennyit tudnak.

Magyarországon ezeknek a szélsőbalos mozgalmaknak nem alakult ki hagyományuk, helyettük vannak futballhuligánok és társaik. Ők viszont jó pénzért fel is bérelhetők, ha éppen destabilizálni akarjuk egy ország hangulatát, vagy ha épp fel akarja használni őket valamelyik titkosszolgálat, vagy egyéb bajkeverő. Gyanítom, hogy a nyugati szélsőbalosok is hasonlóan manipulálhatóak.

Ha én egy minden hájjal megkent, aranyban lubickoló gonosz Dagobert bácsi lennék, aki éppen 41 hektárnyi erdő kivágására készül egy víztározó építése miatt, akkor tuti ilyen balfasz, szétszívott agyú, kinyúlt pólós lúzereket bérelnék fel, hogy balhézzanak egy kicsit. Így el is terelik a figyelmet a valódi témáról, az építkezés hátterében álló esetleges korrupcióról, ráadásul az emberek nagy része is csak annyit látna az egész "zöld mozgalomból", hogy ezek a barmok már megint gyújtogatnak. Mindenestre az esti híradó nézőinek is meglenne a szórakozás. A víztározó meg közben megépülne.

Na ennyit az eltökéltségről.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr486775901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamanna 2014.11.06. 02:57:46

Ennek a szövegnek minden szava arany.
süti beállítások módosítása