Az őszt, főleg ezt a novemberi időszakot hajlamosak vagyunk az elmúlással összekötni, pedig sarjad ilyenkor új élet is. Nem is akármilyen, hiszen búza nélkül mihez kezdenénk? Mit ennénk a libatöpörtyűhöz és a paprikás szalonnához? Nem ehetnénk lángost, rétest, hot-dogot, hamburgert, almás pitét, de még egy tisztességes rántott húst sem.
Bükky Klára gyönyörű novemberi fotóin természet és ember hozott létre egy hatalmas méretű absztrakt land art-ot. Persze az egész mit sem ért volna, ha nincs ott egy fotós, aki az egészet megörökíti számunkra.
Őszi vetés. Számos búza és árpafajt vetnek el ősszel, amelyek kisarjadnak, átvészelik a telet, majd tavasszal újult erővel indulnak növekedésnek.
A búza persze szerves része gasztronómiánknak, de ne feledkezzünk meg az árpáról sem. Az árpát is meg lehet enni (gersli), de azért elsősorban mégiscsak a sör alapanyagaként tiszteljük szent növényként. Hazánkban is számos sörárpa fajtát termesztenek.
Amikor a forró nyárban sört kortyolunk, jusson eszünkbe ez a vetés, ha pedig ezt a képet nézzük, jusson eszünkbe a sör. Egészségünkre!