mirko vosátka

Az áradás alámosta a lillafüredi kisvasút töltését

2010. április 15. 23:09 - mirko vosátka

Itt a tavaszi túra- és kirándulószezon, erre szerencsétlen lillafüredi kisvasutat pont most tette tönkre az áradás. Legalábbis egy szakaszát. A lillafüredin egyébként még nem utaztam, csak szilvásváradin és a felsőtárkányin, de tudom, hogy ez a vonal is nagyon szép és vadregényes. Sajnos a kisvasutak nem túl magas költségvetésből üzemelnek, így egy ilyen rossz húzás a természettől eléggé nehéz helyzetbe hozhatja a kisvasutasokat. Reméljük, sikerül helyreállítani, mert a kisvasút a legkörnyezetbarátabb közlekedési eszköz az erdőben, főleg Nemzeti Parkban (merhogy a Bükk az az). A hír a Kötött pálya blogon jelent meg, fényképek is itt láthatók, katt ide.  

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr621925145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamnfl · http://borzsony938m.blog.hu 2010.04.18. 08:35:07

Elszomorító:(
Nem is olyan rég utaztam vele, talán 2 éve. Remélem lesz rá pénz, hogy még idén felújítsák:)

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2010.04.18. 11:52:57

@adamnfl: az ilyen vis maiorokról mindig az jut eszembe, hogy szegény embert még az ág is húzza.

azt viszont láttad, hogy a királyréti kisvasútat eu-s pénzből újítják föl? (illetve eddig csak az állomás épületét, nem tudom, mi lesz még) föl is írtam a projekt nevét, csak még nem kerestem elő.

a kemenceinek is kéne egy jó adag lóvé, mert lelkesedésből nem fognak egyhamar halyagosig jutni :((

adamnfl · http://borzsony938m.blog.hu 2010.04.18. 19:44:25

Hát igen, a kemencei az elég ramatyul áll:( Hol van ma már a nem is oly rég közel 200 km-es börzsönyi kisvasúthálózat:(
Sztem azért a királyrétit támogatják inkább, mert a köztudatban az sokkal jobban benne van, és hát mégiscsak Kismaros Bp-ről vonattal 46 km, Kemence meg 64+36=100...
süti beállítások módosítása