mirko vosátka

Cikk a szarvasbőgésről

2009. augusztus 31. 15:31 - mirko vosátka

Megjelent az Origón egy cikk, miszerint most kezdődik a szarvasbőgés. Hurrá, mondom magamban, a héten úgyis megyünk pár napra az erdőbe, akkor hallgathatjuk. Persze kiderült, hogy a cikk nem arról szól, hogy most kezdődik, hanem arról, hogy úgy általában ilyenkor szokott kezdődni.

Egyébként annyira nem rossz írás, ráadásul szó van benne kedvenc helyünkről, a Börzsönyről is, és tényleg azokon a helyeken lehet a legjobban hallani a bőgést, amit a szerző is ír (mármint a Börzsönyben, a többit nem ismerem). Az viszont tipikus, hogy az egyik képmelléklet egy őzbakot ábrázol.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr651350946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fruttipapir 2009.09.02. 15:13:46

Ez tényleg egy őzbak...:-S

Vasárnap megyünk a Börzsönybe, remélem, hallunk mi is egy kis szarvasbőgést!

fruttipapir 2009.09.09. 11:10:41

Kismarostól feljebb, Kóspallag és onnan le Nagymarosig.Egy őzet, meg őszi kikericseket, meg bunkó Volvo-st, aki a kikericseket tépkedi a mucusának, de szarvasbőgést egyelőre nem...A kismarosi falumúzeumban mindenesetre a néni elmondta, hogy kb 3 hét múlva lesz az ideje , amikor lejönnek az útra is a szarvasok és nem ijednek meg.
süti beállítások módosítása