mirko vosátka

Ipolyerdő és a turisták

2011. április 25. 17:19 - mirko vosátka

Tudom, hogy sokan szidják az erdészeket, de akárki akármit mond, ez egy tök jó ötlet az Ipolyerdőtől. Ezt hívják úgy egyébként, hogy kommunikáció:

Látszólag az erdészeknek miért kellene bocsánatot kérni azért, hogy a szélvész kidöntött kurva sok fát, amit el kell takarítani, ami sárdagasztással jár. Magyarul miért kéne a turistáktól - akik hetente max egyszer jönnek ki az erdőbe ingyér - bocsánatot kérni az erdészeknek azért, hogy ők a munkájukat végzik? Csakhogy. Magyarországon vagyunk, ahol (sokszor teljesen jogosan) az emberek nagy része úgy áll a különböző hivatalokhoz, hogy azok bürokratikus, lomha, lusta, korrupt, pénznyelő képződmények egy rakás ingyenélővel, és a funkciójuk nem az, hogy az emberek dolgát megkönnyítsék, hanem, hogy megnehezítsék. A magyar ember sokszor teljesen okkal gondolja ezt, sokszor viszont minden ok nélkül. Pl felújításokra szükség van a városban, de ha ezt nem jól, vagy egyáltalán nem kommunikálják, akkor bármilyen hasznos is, az emberek azt fogják gondolni, hogy megint csak keresztbe tesznek nekik. Itt jön be a kommunikáció. És visszatérve az Ipolyerdőhöz: jó dolog az, ha nem személytelen szervezetként állunk az emberekhez, hanem kontaktusba lépünk velük. Így ők is egy kicsit jobban értik az erdészek munkáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr312854425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása