mirko vosátka

Ellopták a lillafüredi kisvasút vágányát

2008. augusztus 15. 14:55 - mirko vosátka

Már régebbi hír, de csak most jutottam odáig, hogy fölrakjam. Imádom a kisvasutakat, és különösen közel állnak hozzám a bükki vonalak, úgyhogy kicsit szíven ütött, hogy barom állatok 300 méter sínt elloptak a Lillafüredi kisvasút mahócai szárnyvonalából. Nem kell meghatódni és könnybelábadni szegény megélhetési bűnözőkön, egyébként is minden bűnöző megélhetési bűnöző, általában kevesen lopnak, csalnak hobbiból, kezdve a politikusoktól, egészen a nagypályás sikkasztókig, szóval nem kell megsajnálni a síntolvajokat (már magam előtt látom Ferge Zsuzsát, ahogy a Napkeltében azon siránkozik, hogy csak azért sittelték le a síntolvajokat, "mert szegények".) Másrészt ez egy bűnbanda volt, kisteherautóval ellátva, mindent elloptak, síncsavarokat, alátéteket, váltókat, síneket. Másfél héten keresztül garázdálkodtak a környéken, természetesen lángvágóval fölszerelve.

Szerencsére elkapták őket, és a számítások szerint 700 000 forintot kaptak "színesfémkereskedőnek" nevezett orgazdától azért a fémmennyiségért, amellyel az Erdészetnek 20 000 000 forintos kárt okoztak, illetve a faszt az Erdészetnek - nekünk állampolgároknak, adófizetőknek, turistáknak és természetbarátoknak.

Teljes hírhez katt ide.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr44617372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása