mirko vosátka

Újabb fatolvajos balhé

2007. december 13. 21:18 - mirko vosátka

Csak most nem lőttek le egyet sem, pedig kivágtak egy egész erdőt, méghozzá véletlenül egy védett erdőt. A sajóládi erdő egyébként a Natura 2000 hálózatához tartozott.

Ilyenkor az ember ugyanolyan tanácstalan, mint a durvább színesfém-lopásoknál. Persze, ha enni kell, akkor szarja le magasról az állampolgár, hogy Hofi Géza sírjáról lopja le a fémet, vagy hogy Antall József szobrát nyúlja le. A szükség elvileg nagy úr. Nyilván a fatolvajok számára sem jelent értéket a védettség, meg a naturakétezerség, ha mondjuk éppen fűteni kell, vagy kajálni. Ezek az értékek innen a fűtött szobából, a téliszalámis zsömle, meg a kurvadrága biokolbász világából értékek csak. Erre persze lehetne mondani azt, hogy na igen, de akkor mindenre lehet felmentést találni. Akkor bárki lophat, mert éppen nagyon szar neki, sőt gyilkolhat is, mert éppen rossz napja van. Szóval mindenre lehet felmentést találni, ha nagyon erőlködünk. A vadliberális logika szerint pedig, ha valakinek színes a bőre, akkor minden meg van neki bocsátva, még ha fajgyűlölő, az is, hosszú publicisztikákban lehet gyártani nekik a felmentéseket. És ez sem a cigányokról, vagy fatolvajokról szól, hanem a vulgárliberális ideológiák bénaságáról, kártékonyságáról és a magyar értelmiség jó részének (jobb és bal egyaránt) tökéletes impotenciájáról.

A durva nem is ez, hanem az, hogy Kelet-Magyarország tulajdonképpen magára van hagyva. Akik ott élnek, cigányok, nem cigányok, fatolvajok, vagy parasztok totál el vannak felejtve, mintha egy másik országban élnének. Simán kivághatnak egy erdőt, a kutya nem törődik velük. Azzal se törödnének, ha megfagynának, mintahogy azzal se, ha "feltalálják magukat" és szétbarmolnak maguk körül mindent. Láttam a múltkor egy filmet egy alapítványról a tévében. Romák dolgoznak benne, bokros, erdős részeket tisztítanak meg, és fizetségképpen a hulladékfát magukkal vihetik. Állítólag egyre többet dolgoztatnak velük, mert megbízhatóak, legalábbis ez volt a filmben. Nem mondom, hogy csak ez a megoldás, de ez legalább valami. Az a probléma ugyanis, hogy amiképpen a harmadik világban, úgy itthon is a környezetvédelem szorosan összefonódik a szociális kérdésekkel. Lásd Afrikában a vadászat, orrvadászat, Dél-Amerikában a védett állatok kiirtása, és így tovább. Egy faszfej erdei motorost be lehet tiltani, el lehet kobozni a gépét, mert nem azért ennyire idióta, mert éhes. De az illegális favágás más tészta, az nem primitív hülyegyerekek hobbija, nem lehet csak úgy betiltani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr75263190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása