mirko vosátka

Orbán Viktor miatt lőtték le a fatolvajt?

2007. október 23. 01:19 - mirko vosátka

Haha, beszarok! A Cigány Önkormányzat nevű paródia-brigád máris közleményt adott ki fatolvaj-ügyben. Bővebben itt, de azért röviden összefoglalom. Ez egy szokásos politikai játék, ebben az esetben lehetne akár egy MSZP-s érvelés is, mintha csak Lendvai Ildikót, vagy Nyakó Istvánt hallanánk, az egész balhét gyorsan rá kell kenni a jobboldalra, így be lehet kasszírozni (elvileg) a politikai nyereséget. Arról van szó, hogy a természetvédelmi őr nem azért lőtt, mert (az ő verziója szerint) egy buzi fatolvaj rátámadt baltával, hanem azért mert a Magyar Gárda szellemisége megfertőzte az agyát. Már a természetvédelmi őrök is. És ha egy gárdistává változott természetvédelmi őr valakit megharap, akkor az is gárdistává változik, és cigányokat lövöldöz. Még szerencse, hogy nem megharapta, hanem lelőtte a cigányt.

Na, félre a hülyéskedést. Ez egy szokásos és nagyon gusztustalan gondolatmenet, előfordul mindkét politikai oldalon, bármi történik, gyorsan az ellenkező oldalt kell okolni érte. Az a probléma ezzel, hogy a fatolvaj halála eredetileg nem politikai ügy, de hála az Országos Cigány Önkormányzatnak máris az lett belőle. Hát gratula, ti aztán kurva jól képviselitek a cigányság érdekeit csávókáim. Ettől aztán tényleg nem mindenki rajtatok fog röhögni, hanem menekül majd a rasszizmus az országból. A másik probléma meg ugye az, hogy még mielőtt a szélsőjobb cigányügyet kreált volna az egészből, a ÖCO gyorsabb volt, és hamarabb bedobta ezt a faszságot. Szóval melyik oldalon is álltok ti cigányönkormányzatos testvéreink? Hmm? Kinek a malmára is hajtjátok ti a vizet az ostobaságaitokkal? Csak nem a rasszistákéra és szélsőjobbos lúzerekére?

Ja, és most megmagyarázom a bejegyzés címét. Az olaszliszkai eset után megjelent asszem a Népszabiban, vagy a Népszavában egy jegyzet, hogy az olaszliszkai agyonverés mögött tulajdonképpen az van, hogy Orbán Viktor elszabadította az erőszakot az országban. Szóról szóra ugyanez az elmebeteg érvelés volt, hogy a közhangulat, meg az erőszak, satöbbi.  Röhej volt ez a cikk, hetekig röhögtem volna rajta, ha nem lenne ez az egész annyira kártékony. Tulajdonképpen az OV a hibás azért is, ha cigányok vernek agyon valakit?? Nagyon káros az ilyen hozzáállás, mert szépen eltereli az egész probléma valódi okairól a figyelmet. A magyar vidék és Kelet-Magyarország helyzetéről, a szociális és kulturális problémákról, szóval mindenről. Marad a jobboldal, meg OV, akik mindenért felelősek.

Nem csodálom, hogy ez az egész cigány-probléma nam akar megoldódni, hiszen nem is nagyon akarja senki megoldani. A Cigány Önkormányzat most is félreterelte a szociális problémákról a szót a vulgárpolitizálás felé. És akkor se sokkal jobban igyekeznek átlátni, megérteni a helyzetet, amikor néhány olcsó közhellyel a szociális problémákra hivatkoznak. Nem akar a cigányönkormányzat segíteni a cigányoknak, és közvetíteni sem akar a különböző nézőpontok között, így ne csodálkozzunk, ha csak durvulni fog a helyzet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr26204445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása