mirko vosátka

Kamu ciánszennyezés a Tiszán?

2007. január 31. 01:00 - mirko vosátka

Lassan kiderül megint, hogy a tiszai ciánszennyezés egy nagy kamu volt, és az egészet a rohadt környezetvédők találták ki, azért, hogy szegény románoknak ne legyen munkájuk. Az a néhány lófasz, akiknek a nevéhez annak idején a verespataki bányából kiömló cián kötődött, már akkor is azt állította, hogy túl van ez pörgetve, nincs is semmiféle ciánszennyezés, meg halpusztulás.

Most készült egy hihetetlenül gusztustalan kampányfilm, amelynek a lényege, hogy a Greenpeace hatalmas károkat okoz azzal, hogy tiltakozik a verespataki bánya megnyitása ellen. Méghozzá úgy okoz károkat, hogy az ott élő embereknek a bánya munkát adna, és akkor nekik kurva jó lenne. De mivel a Greenpeace itt akadékoskodik, ezért nekik nincs munkájuk, és kurva szar nekik.

Ja, a videó megtekinthető itten. Vagy itt.

Ez a "szegény térségek fellendítése" persze jó duma. Mik a problémák a filmmel? Még ha igazuk is lenne, gyűlölöm az ilyen hatásvadász, demagóg, röhejesen kicentizett, kiméricskélt marketing szart. Olyan, mint egy kibaszott szar biztosítóreklám.

Másodszor. Mi a szarért mutogatják a budikat? Hát ez vicc! Idióta nyugatiak kiakadnak a budin! Ebben látszik, hogy ez egy demagóg szar. Budikat mutogatnak mint a fejletlenség mutatóját. Elmondanám, hogy van egy csomó hely a világon, ahol vízöblítéses klotyó van, mégis szarul érzik magukat az emberek.

Harmadszor. A bányával nyilván nem egyszerűen az a baj, hogy van, hanem az, hogy ezek a köcsög nyugatiak, akik a budikat mutogatják ott a filmen, ezt a bányát a lehető legkevesebb költséggel szeretnék majd üzemeltetni. Gyatrábban lesznek megcsinálva ezek a bányák, mint az a deszkákból összetákolt budi. Van rá egy fogadásom, hogy azokból a budikból ritkábban ömlik ki a szar, mint a ciános lé a verespataki zagytárolóból.

Negyedszer. Lehet, hogy kapnak munkát néhányan a bányában a helyiek közül is, de azért valószínűleg ezekben a bányákban - amiket a filmen mutogatnak - épp csak annyit lehet keresni, hogy ne dögölj éhen. Persze ez is jobb, mint az éhendöglés, csak ne pofázzunk már fejlődésről.

Szólj hozzá!
Címkék: hír faszság

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr28335797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása