mirko vosátka

A Kemence-patak 1930-ban

2006. október 24. 14:40 - mirko vosátka

Szerintem mindannyiunknak teli a rézveretes tarsolya (bár az jobban hangzik, hogy rézveretes fasza) a politikával, ezért most mutatok egy békés fotót az 1930. november 15dikei Turistaság Alpinizmus-ból.   Ez egyébként egy elég érdekes lap volt, illetve inkább közlöny. Rögtön az első oldalon mindegyik számban van egy művészi fotó, aztán egy nagyon elszállt posztromantikus novella, vallomás, anyámkínja (az egyik például úgy végződik, hogy a faszi, az elbeszélő én megérkezik egy fakereszthez, és ott térdre borul és imádkozik - alpinizmus, turistaság -, haha, manapság úgy végződik egy túra, hogy megérkezünk egy kocsmába, aztán ott mindenféle történik, még akár térdre borulás is.)

De nem csak emiatt izgalmas ez a közlöny, hanem a korabeli menedékház-fotók, hírek miatt, meg az akkori reklámok miatt, amit szintén ki fogok majd rakni. Majd.

Na szóval az alábbi fotóról megláthatjuk, hogyan is nézett ki a Kemence-patak völgye a harmincas években.

(Egyébként ugyanúgy, mint most.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr99222399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása