mirko vosátka

Az első fecske

2008. március 07. 15:30 - mirko vosátka

Abból is látni, hogy lassú, de biztos léptekkel bedöcög a tavasz, hogy az első gólya után megjelent az első füstifecske is. Ráadásul pont Pesthidegkúton látták, még csak nem is valami vályogviskós faluban. Egyébként a jövőhétre sok esőt mondanak, és a múlt héten is kaptunk egy keveset, úgyhogy a mostani tavasz normálisabban indul, mint a tavalyi, amikor totál szárazság volt.

A fecskés hírt az Indexről copyztam ide: 

"Már február 28-án megérkezett afrikai telelőhelyéről ez első hazai füstifecske, bár ez, a madárfaj szokott vonulási menetrendjéhez képest nagyon korai időpontnak számít. A megfigyelők az ez évben felbukkant legelső példányt Pesthidegkúton látták.

Az első fecskével együtt más költöző madarak is elérték már a Kárpát-medencét: az Alföldön láttak már bíbiceket, aranyliléket, pajzsoscankókat és mezei pacsirtákat is.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület "Tavaszi Madárles" programjához bárki kapcsolódhat, így több madármegfigyelést regisztrálhatnak szerte az országban."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr27367649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása