mirko vosátka

Börzsöny 2.

2006. október 26. 14:45 - mirko vosátka

Tehát a Saji-kúttól tovább. Ez egyébként a Kék jelzés. Elég húzós emelkedő a Foltán-keresztig, de azért ne rinyáljunk, láttunk már durvábbat is, a Bükk-fennsíkhoz képest, ez semmi, ez lófasz. Ráadásul az egyik legszebb ösvény, ami fölvezet a Magas-Börzsönybe. Az út közepétől már érezhető a klíma változása, ezért is jók a 600 méter fölötti túrák, főleg nyáron, mikor odalent 40 fok van. Ez az út ugye a Foltán-keresztig vezet, aztán onnan mehetünk tovább a Csóványosra, ha akarunk. A Foltán-kereszt egyébként szép hely lenne, erdei bútorokkal, meg a kereszttel, csak persze ez is tele van szeméttel.

Mi inkább a kék kockán mentünk tovább a Krozslák-forrásig, amit egy diósjenői uradalmi erdészről neveztek el. Na, a Krozslák az működik rendületlenül, valaha ki is építették csinosan, de mondjuk az aljzat tisztítva itt sincs, ezért figyelni kell, hogy ne ússzanak be a pillepalackunkba mindenféle aranyos állatkák, akik aztán szaporodni kezdenek a gyomorban és átalakulnak alienné. Az azért mennyire jellemző, hogy emellett az aranyos kis, kiépített forrás mellett volt egy alkalmi tűzrakóhely. Szóval másnak is megtetszett a környék, letelepedett, tüzet rakott, sütött valami finomat, tán még itt is aludt, és mindezekután bazmeg otthagyott egy nejlonkesztyűt. Egy olyat, ami a hajfestékhez van mellékelve. Ilyenkor tényleg elgondolkodom, hogy épelméjűek-e a magyarok. Felmászik valaki a világ tetejére, és magával visz egy nejonkesztyűt! Minek? És persze otthagyja. (lásd "tetvek" címke) Ez a másik fele a dolognak, hogy bazmeg otthagyja az erdő közepén egy forrás mellett az idióta.

Aztán csodálkoznak a polgárok, ha gumilövedékkel szemenlövik őket. Pedig ez a legkevesebb, és az erdészeknek, meg természetvédelmi őröknek is be kellene vezetni. Innentől a történet átfordul szigorúan titkosba, letértünk az ösvényről, és tüzet raktunk. Azért kellett tüzet rakni, mert meg kellett sütni a pácolt húst, ami a hátizsákunkban volt. Volt, aki virslit, meg kolbászt sütött, nagy szomorúságom, hogy bor nem volt, de előző nap átgondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy a faszom fogja cipelni. A másik nagy szomorúságom, hogy nem sikerült felgyújtani az erdőt. Nem baj, majd legközelebb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr53222404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása