mirko vosátka

Álcázd szikladarabnak a házad!

2015. január 07. 21:47 - mirko vosátka

Mindannyian utáljuk a tájba nem illeszkedő, giccses kacsalábon forgó palotákat, na most egy olyan házikót mutatok, ami nemhogy elcsúfítaná a tájat, de észre se venni.

Mutatom:

 

Nem látod? Na, akkor talán így:

 

Így sem? Oké, segítek:

 

A házikó annyira környezetbe simuló, hogy sokszor a képek alapján nem tudtam eldönteni, hogy ez valódi szikla, vagy maga a ház. De csak nem rak ki olyan képet a gyártó a honlapjára, amin nem a ház van, úgyhogy ez tényleg ilyen faszán ki van találva.

A búvóhelyen belül található minden, amire egy turistának, vagy a hegyekben éjszakázónak szüksége van: kályha, lehajtható ágy, és egy lehajtható asztalka. Ablakon keresztül még a tájat is szemlézhetjük odabentről, miközben ropog a tűz. Persze, ha meg van rakva a kályha, akkor már kevésbé észrevehetetlen egy füstölgő szikla a külső szemlélő számára, de sebaj, hiszen ez nem katonai búvóhely, csak egy vicces izé.

 

 

A dolog egyetlen problémája, hogy a jelek szerint teherautóval, felépítve szállítható csak, ami hegyvidéki körülmények között eléggé korlátozza a ház elhelyezését.

 

További infók a Bureau A honlapján.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr27051019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

külön.remek 2015.01.08. 17:45:05

kifejezetten tetszik, mondjuk a logisztikán még tényleg kellene csiszolni :D

málta 2015.01.09. 08:58:27

Tetszik az ötlet, a megvalósítás. Pont az élethű kinézet miatt a turista hogyan talál rá? Térkép a hegyen található sziklákról? Gondolom azért ezt már kitalálták...

Netuddki. 2015.01.09. 10:09:42

Azért az elhelyezésnél olyan érzésem van, hogy ha valaki egy kicsit meglökné legurulna a hegyről...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2015.01.09. 16:41:17

Nagyon jópofa, meg tájba simuló, de egy menedékháznál az sem utolsó, ha az ember viharban, sötétben, hóban is megtalálja. Kerestünk már hegyoldalban bivak barlang bejáratot órákon keresztül, miközben egy kb 200 x 200 méteres területről volt csak szó. Hát, nem a vigyor fagyott az arcunkra. ;-)

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2015.01.10. 17:31:31

@málta:
@Csokis:

nem sikerült rájönnöm, hogy ezt bivakhelyként is kirakosgatják-e, vagy csak tiny house kedvelőknek a hobbija. a honlapjukon nem találtam erről semmit (vagy csak elkerülte a figyelmem).
süti beállítások módosítása