mirko vosátka

Vigyázzatok a Bükkben és a Mátrában! - Gyorsposzt

2014. december 09. 15:40 - mirko vosátka

Az alábbiakban az Egererdő Erdészeti Zrt. közleményét olvashatjátok a bükki és mátrai állapotokról. Az utak tisztítása folyamatosan zajlik, azokon a turistautakon ne túrázzatok, amik nincsenek megtisztítva. Természetesen az utakról sem ajánlatos letérni, mert tényleg gázos a helyzet.

Tisztelt Erdőjárók, tisztelt mátrai és bükki Lakosok!

Az EGERERDŐ Zrt. szakemberei folyamatosan mérik fel a múlt heti szélsőséges jegesedés okozta károkat és párhuzamosan segédkeznek az utak járhatóvá tételében. A közutakról is érzékelhető a hatalmas pusztítás, amit a jég okozott. Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a kidőlt, fennakadt fák közelében ne tartózkodjanak. A közutak megtisztítása után a turista és erdészeti utakon zajlanak a munkálatok, az érintett erdőrészletek megtisztítása viszont, (az érintett terület nagysága miatt) még hónapokig eltarthat. Saját biztonságuk érdekében, csak a már láthatóan megtisztított turistautakon kiránduljanak, semmi esetre se térjenek le a kijelölt útvonalakról!

Szakembereink előzetes becslései alapján a kár túllépheti a 100 millió forintot is. Az EGERERDŐ Zrt. a veszély elhárítása után azonnal elkezdi majd az erdőállományok helyreállítását. Hosszú folyamat veszi kezdetét, hogy a természet rendjének megfelelő és a lakosság igényeit kielégítő erdőállományok gyarapodjanak a most elpusztult erdők helyén. A megfelelő csatornákon folyamatosan tájékoztatjuk majd Önöket, hiszen a pár napos katasztrófa évekre nyúló hatásai minden környékbelit érintenek. 

jegkarbukk.jpg

Kép: Egererdő Zrt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr326970101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása