mirko vosátka

Lehet-e kislányokból férfit csinálni?

2014. november 18. 13:36 - mirko vosátka

A nőnek, vagy csak szimplán idiótának öltözött férfiak után úgy tűnik, a férfinak öltözött férfi lesz az új divat. A hipsterségnek már leáldozott, a metroszexuálisoknak úgy látszik, szintén meg vannak számlálva a napjaik, úgyhogy egyes hírek szerint most a lumberszexuálisoké, favágószexuálisoké a terep.

Persze, akik eddig is outdoor ruhában, vagy bakancsban mászkáltak, netalán előszeretettel vásároltak skandináv fejszéket, és szerettek természetet járni - nos, ne essenek pánikba, nem lesz tele az erdő zombiként kóválygó neo-hipsterekkel. De erről majd a végén!

A különböző divatblogok és honlapok szerint az új divattrend a kockás favágóingbe, bakancsba, vagy egyéb outdoor ruházatba öltözött férfi lesz, nagy szakállal, de persze ápoltan. Az ilyen figurák olyan hatást keltenek, mintha egy erdei kunyhóban laknának valamelyik Észak-Amerikai erdőségben, és csak petróleumot meg szappant jöttek volna bevásárolni a városba. Amikor ezeket olvastam, kicsit megijedtem, hiszen én is szeretek favágóingben és bakancsban mászkálni, a természetjárást meg egyenesen imádom, és marhára idegesítene, ha hirtelen egy agyatlan divathullám kellős közepén találnám magam. Ha hirtelen körbevennének a metroszexuálisok, és még az erdőt is ellepnék.

Kép: Buzzfeed

Persze hülyeség ezen agyalni, hiszen az egész "új divat" nem egyéb, csak egy jó kis content, amit a GearJunkie dobott be (ha jól tudtam vissza követni), majd a Cosmopolitantől kedve a Gawkeren át a Velvetig és a HeStyle-ig jó sokan átvettek. Nem lesz itt semmiféle új divat, legalábbis nem ez. Ez csak szimpla tartalomgyártás egy divatblog részéről, nincs is vele semmi baj, hiszen a feladatát teljesítette: kattintásokat és megosztásokat hozott. Amúgy az is érdekes, hogy a GearJunkie által október 30-án bedobott téma 2 hét alatt ért el a magyar honlapokig.

A természetre meg nem fog rászabadítani sok ezer hülyegyereket, hiszen, aki eddig metroszexuális volt, nem fog átváltozni és kimenni a bogarak közé. Számára a divatguruk majd találnak valami új öltözködési stílust, amiben jól érzi magát, és amire jó sok pénzt költhet el. A hipster jelmezhez képest pedig a "lumberszexuális" öltözködés nem elég éles váltás ahhoz, hogy érdemes legyen egy olyan majom figyelmére, aki divatokat követ, és ilyen külsőségek segítségével próbál VALAMILYEN lenni.

A slusszpoén a végére, az egyik képmelléklet, amit a GearJunkie berakott, egy 2010-es, tehát 2010-es New York Guides-ból való. Nem is kell más érv amellett, hogy ez az egész egy poén.

Kép: Buzzfeed

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr686912605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.11.19. 10:49:21

Ezt már én is észrevettem, az a minimum hogy a szakáll most nagyon divat

Zipser 2014.11.19. 18:36:50

Húha! Azonnal összebútorozom Ragnar Lodbrokkal!:-)

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2014.11.19. 22:42:14

@Zipser: :))

Ragnar még előbbre tart a divatban, ő már a kockás ingen is túllépett :)
süti beállítások módosítása