mirko vosátka

Veszélyes kutyafalka a Zselicben. És hol vannak ilyenkor a vadászok?

2014. október 01. 13:37 - mirko vosátka

Kutyaveszélyre figyelmeztet a Turista Magazin a Zselicben! Noha azon a környéken nem szoktam túrázni, és szerencsére eddig durva kalandom nem volt kutyákkal, de egyszerűen nem állom meg, hogy ne kommentáljam a hírt.

A figyelmeztetés lényege, hogy a Zselic egy pontján (pontos helyet megtaláljátok a fenti linken), egy tanya közelében visz el a Kék túra, és a tanyáról időnként ki-ki jönnek a támadó kedvű kutyák. Ráadásul olyan kutyafalkáról van szó, amely az egész tágabb környéket területének tekinti, így a kutyák a tanyától egészen távol is felbukkannak, és nekitámadnak a turistáknak.

A kutyák nyilván azért ilyenek, mert a gazdájuk hagyta őket elvadulni, de pár dolgot nem igazán értek.

1. Nemrégiben adott ki közleményt számos vadásztársaság arról, hogy a szarvasbőgés miatt korlátozások vannak a hazai erdőkben túrázásra. Nem igazán értem, hogy - nemcsak szarvasbőgés idején - hogyhogy az elvadult kutyák bezzeg nem zavarják a vadászokat. A turisták igen, az egész területet birtokának tekintő falka nem? Hogy is van ez?

2. Számos olyan sztorit ismerünk, amikor a hivatásos vadász a gazdájától nem túl messzire csatangolt kutyát lőtt ki. A hivatásos vadászoknak azért kell kilőni az erdőben mászkáló kutyákat, mert veszélyt jelent a vadállományra. A zselici kutyafalka nem hajt vadat, csak turistákat?

Nem akarok a vadászok ellen hergelni senkit, de a bevételükre oly kényes vadásztársaságokat tényleg csak a túrázók zavarják?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr106750045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása