mirko vosátka

Mi lesz a Musli barakk helyén?

2011. június 28. 10:00 - mirko vosátka

Most olvastam Adam kolléga blogján, hogy újjáépítik a Musli barakkot, pontosabban a helyén épül valami. Erről eszembe jutott egy csomó dolog, amit először kommentben akartam elmondani, de aztán rájöttem, hogy kommentnek egy kicsit hosszú lenne, úgyhogy írok róla ide egy bejegyzést.

Először is örülök neki, hogy valami épül az omladozó fakunyhó helyén. A legszomorúbbak a hazai erdőkben ugyanis pont az ilyen rohadó régi építmények, amiket amúgy szívesen használna az ember menedéknek például nagyobb viharban, de amúgy is: sajnálja az ember azt, hogy mások munkája pusztul.

Másrészt van bennem egy kis félsz is. Milyen célra készül? Kiknek? Kiket akarnak oda vinni? És mivel??? Autóval? Én már azt is túlzásnak érzem, hogy a NagyHH-ra turistabusszal viszik fel az embereket. Eddigi tapasztalataim szerint a Musli-forrás környéke, azaz a Kemence-patak forrásvidékének környéke egy csendes része a Börzsönynek, nem sok emberrel találkoztam, mikor errefelé túrázgattam, és szeretném, ha ez így is maradna.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy ilyen kis vadászházikók, munkásbarakkok régen is szervesen hozzá tartoztak a börzsönyi tájhoz, és még most is áll pár darab, szóval ha ilyen célra használnák, akkor azzal semmi gáz nem lenne. Sőt az ötvenes-hatvanas (illetve a háború előtti) években ezekbe az erdészlakokba, pásztorkunyhókba, favágó barakkokba be is lehetett kéredzkedni, és szállást kérni éjjelre, erről számos feljegyzés árulkodik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr223016222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása