mirko vosátka

Seggfejek az erdőben 4.

2010. október 19. 11:31 - mirko vosátka

A krosszmotorosokról gyakorlatilag minden héten írhatnék egy bejegyzést, sajnos elég sokat találkozni velük túra közben. A leginkább akkor nyílik ki a bicska az ember zsebében, amikor a legvédettebb nemzeti parki részekre mennek be. Ehhez tudni kell, hogy a krosszmotor nagyon hangos, hangosabb, mint a favágok motorosfűrésze, kilométerekről hallani, ráadásul általában csapatban mászkálnak, így még nagyobb a zajszennyezés. Szerintem nincs értelme méricskélni, hogy pontosan mekkora és milyen károkat okoznak, ugyanis a lényeg az, hogy egyszerűen nincs az erdőben (védett területeken) helyük és pont. A Nemzeti Múzeum termeiben sem lehet gördeszkázni, ennyi. Ezt nem kell tovább ragozni.

A témát most azért vettem elő, mert október elején ezeket a nyomokat fotóztam a Nagy-Hideg-hegy alatti Rakodónál. Szinte biztos, hogy motorosok voltak, mert hallottam is őket. Elmennek már tényleg a picsába a buzikáim.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr892377978

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccna course london weekend price 2019.05.01. 15:09:47

A vizuális érzékelés játékos fejlesztése óvodáskorban - Móka és tanulás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.10.22. 13:50:29

Szörnyű. Engem azonban az is dühít, amit a múltkor láttunk a kutyákkal séta közben. Birkanyáj juhásszal az Alföldön. A csatorna mellett lehetett az éjszakai szállásuk, mert jó 80 méteres szakaszon nem volt élő növény és minden tele volt birka bogyókkal. Oké, ez természetes, jövőre újra kizöldell a természet. Da amit a juhász hagyott maga után: rengetek műanyag palack, étel csomagolóanyag és különböző eredetű, nem lebomló szemét szanaszét. Egy természetben élő embertől...
Akkor a quadosoktól, motorosoktól mit várunk, akik már réges-rég elszakadtak a természettől?

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2010.10.27. 10:03:31

@abdulesmia: igen, az ilyesmin én is nagyon ki tudok akadni, az erdei munkások tudnak még eszméletlenül szemetelni, pedig róluk is azt gondolná az ember, hogy csak jobban szívükön viselik a dolgot :(

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.10. 11:35:26

A zajszennyezés még semmi. tavaly a Prédikálószékhez mentünk fel a Pilisben, s amikor már majdnem fent voltunk, alig bírtunk félreugrani a jelzett turistautat crosspályának használó motorosok elől... Komolyan megfordult a fejemben a keresztbe kifeszített acélsodrony kötelező alkalmazása a turistautakon. ja, és még mi vagyunk a seggfejek, miért az erdőben gyaloglunk. Ez ügyben (városi biciklisként) adnék trockost a mountain bikeosoknak is, bár ők legalább halkak.
süti beállítások módosítása