mirko vosátka

Filmhíradó: leteszik a hideghegyi turistaház alapkövét

2009. november 11. 10:34 - mirko vosátka

Hihetetlen élmény egyébként ez a megnyitott filmhíradó archívum. Kezdjük mondjuk ott, hogy hazánk turistaházainak jó része háború előtti, az akkori turistamozgalom annyira aktív volt, hogy egyre-másra épültek a menedékházak, turistaházak. A turistatörténelem után érdeklődő a különböző építkezések megkezdéséről eddig csak az innen-onnan megszerzett, összevásárolt háború előtti turiastamagazinokból olvashatott híreket, eszméletlen, hogy ugyanezek a hírek meg is elevenednek a filmhíradók segítségével. Oké, azért túl sok ilyen híradórészlet nincs az archívumban, de végül is az egyik legismertebb turistaház, a nagy-hideg-hegyi '36-os alapkőletételét megnézhetjük mozgóképen. A táj abszolút felismerhető, autóút akkoriban még nem vezetett a hegyre. Kár, hogy nemigazán becsüljük meg ezeket a turistaemlékeket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr461516995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raszt@ · http://stoppolas.blog.hu/ 2009.11.11. 12:09:25

Voltak területeink Észak-Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában is, de ellenségeink visszaszorítottak a Kárpát-Medencébe. Úgy tűnt nincs kiút, megsemmisítik az országot, de mi nem adtuk fel, támadtunk és elfoglaltuk a Felvidéket.
emagyarorszag.blog.hu/
süti beállítások módosítása