mirko vosátka

Barnamedvék az Aggteleki Nemzeti Parkban

2008. július 13. 16:47 - mirko vosátka

Na, ez az a tipikus helyzet, amikor a természetjáró tanácstalanul hümmög, hogy jó jó, természetvédelem, meg minden, meg hogy kipusztította az ember a nagyragadozókat a Kárpát-medencéből és hogy ez milyen szomorú, de ha őszinték vagyunk, bevalljuk, természetjáróként az embernek tulajdonképpen kurvára semmi kedve medvével találkozni az erdőben, pláne nem egy anyamedvével, aki ráadásul a bocsa miatt iszonyatosan aggresszív is. Csúnya dolog volt kiirtani a medvéket, meg tudjuk, hogy fontos a biodiverzitás, de mi a magunk részéről elkényelmesedtünk annyira, hogy eszünkben sincs puskával járni az erdőt, mint a prémvadászok, meg őrt állítani éjjelre a tábortűz mellé, hátha pont arra jár az idióta anyamedve és kötözködős hangulatban van.

A friss hír ugyanis az, hogy az Aggteleki Nemzeti Park területén medvét észleltek, méghozzá anyamedvét a bocsával. A dolog annyira komoly, hogy az ANP munkatársai nyomatékosan figyelmeztetik a turistákat, hogy semmi táborozás, kintalvás, meg turistaútról letérés, eldugott völgyek felkeresése. Ezek egyébként eddig is tilosak voltak, de azért az ellenőrzés soha nem volt túl szigorú, ezért az emberrel előfordult néha, hogy letáborozgatott egy-egy estére a Nemzeti Park területén. Hát most a természetvédelmi őrök helyett medvemama járőrözik a területen. Reméljük nem sokáig marad, vagy ha igen, akkor kérjék már meg, hogy húzzon át inkább azokra a területekre, ahol a fatolvajok tevékenykednek, és rendszabályozgassa őket, rájuk fér egy kis gatyábarázás. 

A hír teljes szövege elolvasható itt és itt.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr17566193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2008.07.14. 23:10:34

hát persze, mert te nem szoktál kinnalvósra menni!

medvék haza! :)

Bóvica 2008.08.04. 23:47:44

A medve akkor jó ha sajt.

Vagy hagyma.

:))
süti beállítások módosítása