mirko vosátka

Valami Afrika

2008. február 22. 01:04 - mirko vosátka

A fatolvajos témáról nem fogunk leszakadni. Merthogy időnként előveszi ezt a témát a média, persze úgy egyébként mindenki leszarja, hogy egész erdőket lehet kiirtogatni illegálisan. Most viszont megtudtuk, hogy kétféle fatolvaj van: vannak nagybani fatolvajok, meg a piti, kisstílű megélhetési fatolvajok. A nagybani maffiózókkal nem kéne szórakozni, nem kell tárgyalás, per, meg ilyesmi. Minek? Ki kell kötni őket egy-egy fához, aztán jól otthagyni, amíg hozzá nem nőnek. A kisstílűeket is utálom, de azokat sajnálja is kicsit az ember. Nyilván ott a pénzbírság, meg büntetés nem segít, az egész kelet-magyarországi nyomort kellene rendberakni.

Kelet-Magyarország a mi Amazóniánk, vagy Afrikánk, csak itt nem az elefántokat, meg az esőerdőt irtják, és a problémát is könnyebb lenne kezelni. De a lényege ugyanaz, ütköznek a természetvédelem és a helyi szegények érdekei, csúnyán ütköznek. Egyébként épp a napokban voltak zavargások Brazíliában is, a kormány be akarja szüntetni az illegális őserdő-kitermelést, de az egyszerű favágóknak akkor nem lesz melójuk, emiatt kicsit idegesek.

És akkor hivatkozzunk tiszta lelkiismerettel globális szempontokra, mikor kenyérgondokról van szó?

Egy jó cikk az Origón a fatolvajokról. És egy videó alább. A dolog érdekessége, hogy ezek Bükk környéki fatolvajok, a Bükk pedig az egyik leginkább védelemre szoruló területe hazánknak. Egyébként a videó arra is remek bizonyíték, hogy a kelet-magyarországi roma populáció nőstény egyedei legalább olyan jól néznek ki, mint az afrikai nők. Nemsokára meg is hirdetem a 'Fogadj örökbe egy jóseggű kelet-magyar csajt!'-mozgalmat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr21348787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagusz · http://blog.truffle.hu/ 2008.02.23. 01:41:20

:(
ez nagyon komoly. elkeserítő
süti beállítások módosítása