mirko vosátka

Tokaj, kristálybarlang és egy-egy vállalkozó

2007. október 28. 13:42 - mirko vosátka

A Tokaji borvidék szertekúrása tök fölösleges faszom szalmaerőművel című történetet már mindenhol részletesen taglalták, kívülről fújjuk az egészet, de közben a dózerek vígan pöfögnek, tesznek az aszúra, meg a világörökségre.

Most itt van egy másik ügy, egy másik természeti érték, a kristálybarlang, aminek bejáratát a jó fej vállalkozó elvtárs sittel borította be. Persze necces a helyzet mert a vállalkozó pont oda akart építeni valamit, és közben fedezték föl a barlangot, szóval elvileg ő előbb volt ott, mint a barlangászok. De a barlang meg viszont előbb volt ott, mint a vállalkozó. Amúgy meg őszintén, ki nem szarja le a vállalkozót? Van egy kristálybarlangunk, világszenzáció, ki nem szarja le magasról a vállalkozót? Majd épít máshová, vagy sírdogál a sarokban, ilyen az élet.

A kérdésem tulajdonképpen az, hogy miért van az, hogy Magyarországon minden természeti értékhez tartozik egy vállalkozó. Mindig van ott pont egy vállalkozó, aki pont szétbassza a természeti értéket. Ja, és a vállalkozóhoz mindig tartozik egy korrupt, vagy legalábbis töketlen önkormányzat. Mondjuk egy egész borvidéket tönkretenni az már nem semmi.  

Közben a borászok írtak egy levelet Gyurcsánynak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vosatka.blog.hu/api/trackback/id/tr90210804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása